5 kvalitás, amellyel egy social media marketing szakember rendelkezik

5 kvalitás, amellyel egy social media marketing szakember rendelkezik
Oszd meg a cikket az ismerőseiddel is!

Napjainkban, ha a munka világáról beszélünk, akkor elmondhatjuk, hogy egy jó social media marketing szakember számos dologhoz ért. Vannak az úgynevezett „hard skill”-ek, melyek alapvetőek bármely pozíció betöltéséhez. Azonban a munkaadók manapság már nem csak ezeket a készségeket nézik, hiszen az úgynevezett „soft skill” az, ami döntő tényező lehet.

Nem csak az online marketing világában, hanem más ágazazokban is tapasztalható, hogy azok a munkavállalók népszerűbbek, akik egy kis extrát is nyújtanak. Ameddig a „hard skill”-ek abban segítenek, hogy helyt álljunk egy állásinterjún, addig a „soft skill”-ek meglétével pedig a legjobbak között lehetünk. Ide olyan készségek elsajátítását említhetjük, mint a kommunikációs, problémamegoldó, vagy együttműködési készségek.

Alább pedig nézzünk meg öt apró kis trükköt, hogy hogyan sajátíthatod el ezen „soft skill”-ek fejlesztését, hogy még inkább helyt állj a social media marketing világában, akit bármely csapatban szívesen látnak.

Flexibilitás és alkalmazkodás a jó social media marketing szakember alapja!

A digitális marketing világa rohamos sebességgel változik, hiszen akár naponta történhetnek új frissítések és változások egy-egy ágban. Ebből kifolyólag a karrieredben is fel kell készülnöd (és természetesen örömmel kell fogadd) a változásokat.

Például nézzük meg, mennyit változott az SEO szerepe az utóbbi években a social media marketing világában. Korábban meglehetősen technikai jellegű volt az ág, azonban napjainkban inkább a tartalmak létrehozását és kapcsolatépítési módszereit is magában foglalja. Ahhoz, hogy sikeres legyél a digitális karrieredben, jó, ha olyan személyiség vagy, aki nem csak nyitott a változásokra, egy egyben élvezi is azok elsajátítását

A mai vállalkozások többsége a közösségi médiában elég gyors tempót diktál. Emiatt olyan social media marketing szakember ideális számukra, akik képesek adaptálódni magának az iparágnak a tempójával – és hajlandóak alkalmazkodni. Maradj nyitott a változások iránt és légy mindig naprakész a szakmai területeken. Hidd el, megéri!

Együttműködés a jó csapatmorál alapja!

A legjobb digitális marketing világában jártas munkavállalók széleskörű ismeretekkel rendelkeznek. Mégis, egy bizonyos területre specializálódnak. Ha szakértővé szeretnél válni, akkor csapatra lesz szükséged, hogy képes légy a koncepcióid megvalósítására és kampányaid maximalizálásában.

Nincs olyan social media marketing szakember, aki egyedül dolgozik. Például a tartalom marketingesnek lehet, hogy tanácsra van szüksége a SEO szakértőjétől annak érdekében, hogy elölrébb rangsorolódjon a keresőmotorokban, illetve profi képi kreatív anyagra a grafikus kollégától. Éppen ezért fontos, hogy szeresd a közös munkát más emberekkel és képes légy együttműködni más területen dolgozó kollégáiddal.

Azok az emberek, akik nem igazán tudnak kijönni másokkal, rombolhatják a csapat morálját, hangulatát, ami mindent érinthet a kreatív munkától kezdve az általános csapatszellemig. Légy nyitott, légy bátor és keresd az együttműködésen alapuló projekteket. Hidd el, így lehet kiváló csapatmunkát elérni, s így fejlesztheted te is saját készségeidet a marketing világában.

Az önfejlesztés elengedhetetlen egy social media szakember számára!

Az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza digitális karriered sikerét, az állandó tanulási vágyad és a fejlődés iránti éhséged. Csak egy dolog biztosítja, hogy folyamatosan tanulsz és fejlődsz, ezáltal a legjobb social media marketing szakember váljon belőled, az pedig a szenvedélyed. 

A social media marketing terében lényeges, hogy megtaláld, majd ápold, amiről szenvedéllyel érdeklődsz. Ez pont az a dolog, ami ha hiányozna számodra, holnap elveszítenéd az állásodat. Lehet ez projektmenedzsment, adatelemzés vagy PPC – mindez arról szól, amit te magad szeretsz.

A cégek sokszor olyan saját motivációra képes embereket keresnek, akik szívesen tanulnak és kipróbálnak új dolgokat. A valóság azt mutatja, hogy a vezetőknek gyakran nincs idejük mindent követni, így csapatukra számítanak az ötletek javaslatában, valamint az innovációban.

Tartsd magad naprakészen az iparági hírekkel és frissítésekkel, és képezd magad időről időre egy friss kurzussal.

Légy pozitív (és ne felejts el mosolyogni)!

Elsőre talán nem hinnéd, de a hozzáállás és az attitűd kérdése okozza az állásinterjúkon a bukások 89 százalékát. A maradék 11 százalékot sorolhatjuk csak a technikai készségek hiányának – a Leadership IQ tanulmány eredménye alapján.

Semmi nem teszi jövőbiztossá digitális karrieredet a social media marketing világában úgy, mint egy pozitív hozzáállás. Hidd el, ez befolyásol mindent, amit teszel – a produktivitásodtól és attól, mennyire tudsz jól kijönni a csapattársaiddal – egészen a kreatív koncepciók kitalálásának képességéig. Gondolj arra, mennyivel produktívabbnak érzed magad egy olyan napot követően, amikor pozitív és úgynevezett „flow állapotban” vagy.

A jó hozzáállás nemcsak a mindennapi feladatok tervezésében és végrehajtásában segít, hanem javítja a morált és segít a csapatnak jobban együtt dolgozni. Indítsd a napot pozitív gondolkodással, hogy elvégezed a feladatot, amelyeket a legjobban szeretsz. A jó hangulatod segíthet megbirkózni a későbbi, nehezebb feladatokkal egyaránt.

Akard a problémamegoldást!

Amennyiben a social media marketing világában fontolgatsz karriert építeni, jobb, ha kíváncsi és érdeklődő vagy. Ha benned van a vágy az ismeretszerzésre, megértésre és problémamegoldásra, akkor valószínűleg azt is szeretnéd kitalálni, hogyan lehet valamit jobbá tenni. A legjobb kíváncsiság a kreatív vágy és az analitikus hajtóerő ötvözése, hogy kipróbáld az új koncepciókat és lásd, hogy működnek-e.

A digitális marketing egy nagyszerű dolog, mert lehetővé teszi ezek megvalósítását. A veleszületett kíváncsiság felszerel téged azzal a képességgel, hogy felismerd a lehetőségeket, megoldj problémákat és könnyebben vállalj kockázatokat. Ezek kiemelten fontos készségek és szemléletek a sikeres social media marketing világában.

A szervezetek, nagyvállalatok olyan embereket akarnak, akiknek kíváncsisága van új ötletek kigondolására és kipróbálására, valamint annak képességére, hogy felemelje és optimalizálja sikerüket.

Gondolj bármilyen problémára vagy kérdésre, amivel találkoztál a múltban, és nézd meg, hogyan oldottad meg (vagy éppen nem). Szerezz tanulságot ebből az élményből és nézd meg, tudod-e alkalmazni a jövőben, hiszen kiemelten fontos a problémamegoldás!

Mint láthatjuk, ahhoz, hogy sikeres légy a social media marketing világában, számos „soft skill”-t kell elsajátítanod. Azonban, ha ezekkel már rendelkezel, akkor máris nagyobb az úgynevezett piaci értéked, ami a saját lehetőségeidet biztosítja. További hasznos bejegyzésekért pedig tarts velünk és olvasd blogbejegyzéseinket, hiszen számos érdekes tanáccsal szolgálunk. Például azzal is, hogy miért nem működik megfelelően olykor az online marketinged.

Picture of Huszti Dávid

Huszti Dávid

A kontent bűvész

Maradj mindig naprakész!

Irtakozz fel hírlevelünkre

Ezek is érdekelhetnek téged

Dolgozzunk együtt
a sikeredért!

Tartalmaink, szolgáltatásaink az online marketing területén felkeltették az érdeklődésed?
Vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk, hogy közösen érhessünk el sikereket!