Miben segíthet egy online marketing ügynökség?

Miben segíthet egy online marketing ügynökség - Blog
Oszd meg a cikket az ismerőseiddel is!

Ameddig korábban a cégek jelentős többsége idegennek tartotta online marketing ügynökség segítségét kérni, addig napjainkban egyre több vállalkozás ismeri fel a fontosságát. Emiatt számos kis-, közép- és nagyvállalat fordul napjainkban segítségért, hiszen, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki marketing költségvetésükből, fontos szakemberekre bízni a dolgokat.

A kérdés joggal merül fel, miben segít egy online marketing ügynökség és mégis mit csinál? Cikkünkben összeszedtük azokat a dolgokat és tevékenységeket, amelyben segíteni tudunk vállalkozásod számára. Ne habozzunk, csapjunk is bele!

Mi is az az online marketing ügynökség?

Először is fontos tisztázni az online marketing ügynökség definícióját. Az ügynökségek olyan vállalatok, amelyek bármilyen marketinghez fűződő tevékenység megtervezésében és megvalósításában, valamint az üzleti célok elérésében nyújt segítséget a partnerei számára.

Egy jó online marketing ügynökség segít megtalálni a megfelelő marketing stratégiát vállalatod számára, amivel a legjobb üzleti eredményeid elérését hozza ki, hogy minél nagyobb megtérülést könyveljen el. Ezen felül az eredmények kiértékelésére is nagy hangsúlyt fektet az ügynökség, hiszen folyamatosan nyomon kell követni az aktuális trendeket, hogy mindig a csúcson tudja pörgetni az eléréseket és stratégiát.

Digitális médiaköltség 2022-ben Magyarországon - SCL Media Online Marketing Ügynökség
Digitális médiaköltség 2022-ben Magyarországon – SCL Media Online Marketing Ügynökség

Auditálás, hogy kiemelkedj a többiek közül

Az egyik legfontosabb dolog az auditálás. Mondhatjuk, hogy ez a kiindulópont, hiszen ezáltal kapunk reális képet, hogy hol helyezkedünk el a piacon. Egy online marketing ügynökség segít az auditálásban, hiszen általa kerülhetünk képbe, hogy hol állunk és hova szeretnénk fejlődni.

Egy auditálás berkein belül vállalkozásod átvizsgálásra és kiértékelésre kerül. Fontos feltárni ilyenkor a saját hibákat, valamint azt, hogy a piac adott szegmensében milyen konkurenciákkal találkozhatsz, s ők hogyan viselkednek. Ezek tudatában lehet csak igazán kiemelkedni és egy újabb szintre lépni a piacon.

Arculattervezés, a megjelenésért

Egy sikeres vállalat számára elengedhetetlen az arculattervezés, legyen szó akár weboldalról, logóról, vagy bármilyen olyan elemről, melyet az online kommunikáció során fel lehet használni. Egy online marketing ügynökség segít a profilodhoz a legjobb arculati elemek tervezésében, hogy minél jobban összhangban legyen a saját márkáddal.

Az arculattervezésnek nem szabad annyiban megállnia, hogy egyszer elkészítünk egy arculatot, majd hosszú éveken át azt használjuk. Napjainkban minden a változásról szól, így ehhez a vállalkozásoknak is adaptálni kell. Átlagosan két évente fontos az arculatot frissíteni, melyben egy online marketing ügynökség a segítségedre lesz, hisz a legújabb trendeket képes beépíteni a céged arculati elemeibe.

A weboldal készítés az egyik legfontosabb alappillér

Amennyiben már megvan az arculata vállalkozásodnak, akkor a következő lépés a weboldal az aktuális trendek alapján. Sokan nem fordítanak nagy figyelmet a weboldal működtetéséhez, de napjainkban elengedhetetlen ennek megléte. Mindegy, hogy kisvállalkozásunk van, egy weboldal által leszünk sokkal hitelesebbek!

Weboldalnak számos fajtája van, azonban amit egy vállalkozás a leggyakrabban használ, az nem más, mint a webshop és blog. Egy online marketing ügynökség segít neked mindent felépíteni a nulláról. Ha webáruházat üzemeltetnél, akkor elkészíti számodra azt a méretű oldalt, melyre szükséged lesz. Mivel a folyamatos kommunikáció is elengedhetetlen, így a blogírásban is segítséget nyújt számodra!

Tartalomgyártás egy online marketing ügynökség segítségével

Egy vállalkozás abban emelkedik ki leginkább a vetélytársai közül, ha folyamatosan épít a kommunikációra. A tartalomgyártás a legfontosabb felületeken ma már elengedhetetlen, így egy Facebook és Instagram fiókkal mindenféleképpen rendelkezni kell, hisz ott lehet a legtöbb embert elérni.

Mi több, napjainkban egyre nagyobb sikernek örvend a TikTok, amely egy videós szolgáltatás. Ez jelenti a következő lépcsőfokot, hiszen az említett közösségi oldalakhoz képest másabb algoritmust használ, ami által könnyebb kiemelkedni a tömegből, abban az esetben, ha mindent az aktuális trendeknek és stratégiánknak megfelelően csinálunk.

Egy online marketing ügynökség tudja, hogy milyen fontos a kommunikáció, így segít számodra elkészíteni a megfelelő tervet és arculatot a folyamatos kommunikáció érdekében. Hidd el, egy jól felépített kommunikáción sok múlik!

Online hirdetések (ppc), hogy folyamatosan szerezz vevőket

Ha már megvan az arculat, a weboldal és a tartalomgyártás, akkor jöhet a következő szint, ami nem más, mint a hirdetéskezelés. Napjainkban sokkal könnyebb elérni az embereket az online térben, mint régen az óriásplakátok és szórólapok által. Ebben nagy szerepet adnak az olyan közösségi médiák, mint a már említett Facebook, Instagram és TikTok triója, vagy éppen az emberek döntő többsége által használt Google, ami a Performance Max által egy újabb szintet képvisel.

A hirdetéskezelés befektetéssel jár, azonban egy online marketing ügynökség segít, hogy a lehető legoptimálisabban költsd el a hirdetésre szánt költségkeretet. Emiatt fontos feltérképezni a célcsoportod és vásárlóid szokásait, hiszen azokra lehet építeni.

Employer branding, az aduász!

A végére hagytuk az egyik legizgalmasabb témát, az employer brandinget. Egy megfontolt vállalat nem csak az online térben kell, hogy kiemelkedjen, hanem az alkalmazottai között is. Egy munkáltatói márkaépítés célja, hogy olyan embereket vonzzunk be a vállalkozás számára, akik egyetértenek és képviselni tudják céged értékeit és vízióját. 

Sajnos napjainkban elmondható, hogy sok vállalkozás még mindig nem rendelkezik olyan értékekkel, amelyekre megnyerő munkáltatói márkát lehet építeni. Egy online marketing ügynökség viszont segít megálmodni számodra, tudatosan megtervezni a legapróbb részletekig a márkaépítés ezen szakaszát is.

Mivel ez egy folyamatosan fejlesztésre szoruló szegmens, így időről időre fejleszteni kell, hogy vállalkozásod, hogy mindig a toppon legyen!

Érvek mellettünk, az SCL Media Online Marketing Ügynökség mellett

Szerintünk kiemelten fontos, hogy egy megfelelő partnert válassz a következő időszakra, hiszen egy kevésbé megbízható ügynökséggel nem csak Te, de a márkád is rosszul jár. Persze nem könnyű megtalálni az ideális partnert. Össze kell hangolódnotok, meg kell értenetek egymást és közös értékeket kell vallanotok. Éppen ezért szánj időt a megfelelő „munkatárs” megtalálására.

Mi, az SCL Media egy olyan online marketing ügynökség vagyunk, ahol a minőséget és partneri elégedettséged szeretnénk képviselni. Fontos számunkra, hogy folyamatosan kreatívok maradjunk. Mindemellett tartsuk a határidőinket, hiszen csak a megfelelő kommunikációval és stratégiával lehet újabb és újabb szintre lépni, ami később partneri elégedettséghez vezet. Ha egy megbízható és lelkes partner csapatot keresel, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az erre dedikált aloldalunk segítségével. Dolgozzunk együtt!

Picture of Huszti Dávid

Huszti Dávid

A kontent bűvész

Maradj mindig naprakész!

Irtakozz fel hírlevelünkre

Ezek is érdekelhetnek téged

Dolgozzunk együtt
a sikeredért!

Tartalmaink, szolgáltatásaink az online marketing területén felkeltették az érdeklődésed?
Vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk, hogy közösen érhessünk el sikereket!