Trendek, avagy ilyen egy jó weboldal 2023-ban

Weboldal 2023-as trendek - SCL Media Online Marketing Ügynökség - blog
Oszd meg a cikket az ismerőseiddel is!

Egy felgyorsult és digitalizált világban élünk, így, ha vállalkozásunkkal továbbra is szeretnénk a legjobbak között maradni, akkor igen is figyelni kell az új trendeket és aktualizálni kell. Ugyanezt bármire elmondhatjuk, azonban a vállalkozásunk egyik online alappillére a weboldal megléte és annak folyamatos karbantartása. A weboldal 2023-ban már többet jelent, mint egy egyszerű grafikai megjelenést. Nem csak jól kell kinéznie weboldalunknak, de lépést kell tartanunk a versenytársakkal, így kiemelt figyelmet kell fordítani a szinkombínációktól kezdve a tartalmakon át a keresőoptimalizálásig (SEO).

A mesterséges intelligencia által generált színpaletta

A dizájnereknek manapság már kicsivel könnyebb dolguk van, mint ezelőtt bármikor, hiszen nem kell akár napokat eltölteniük azzal, hogy megtalálják a tökéletesen harmonizáló színkombinációkat a weboldalhoz. 

Egy weboldal 2023-ban már nem kell, hogy kihívást jelentsen. Érdemes ellátogatni a Canva színpalettáinak aloldalára, ahol maga a rendszer pillanatok alatt több lehetősége ajánl, így nekünk csak a megfelelőt kell kiválasztanunk.

Weboldal 2023-as trendek betűtípus
A betűtípus és a betűméret fontossága egy weboldalon 2023-ban

A megfelelő betűtípus és szövegméretek alkalmazása

Amennyiben még nem egységesítettük weboldalunkon a szövegméreteket, akkor annak eljött az ideje, hiszen így maradhat az oldal letisztult és egységes. Apróságnak tűnik ugyan, de kiemelt figyelmet kell rá fordítani. A szövegméretek előtt viszont érdemes kiválasztani az a 2 db betűtípust, mely jó párt alkothat a dizájnunkban.

És milyen méreteket ajánlott használni a jó olvashatóság érdekében? Például a:

  • H1-es címsort ajánlott 26-os betűméretre beállítani,
  • a H2-est 22-esre,
  • a H3-ast 17-esre,
  • az alapértelmezett szöveg pedig 15-16-os betűmérettel könnyen olvasható marad

Azok a “fránya” videós tartalmak még a weboldalra is!

Manapság egyre inkább a videós tartalmakra helyeződik a fókusz. Ez a platformoknál és a felhasználóknál is megfigyelhető. Ez érthető, hiszen a TikTok és a többi közösségi óriás egyre nagyobb teret hódít, s olvasás helyett sokszor a videós kontenteket részesítik a felhasználók.

Ajánlott weboldalunkon 2023-ban néhány rövidebb videót elrejteni, hiszen ezek pont arra lesznek elegendőek, hogy biztosítsák a felhasználók kényelmét és visszatérését oldalunkra. Nem mellesleg egy profin megcsinált videó képes pozitív nyomot hagyni a felhasználókban

Képformátumok – de mégis melyiket válassza egy weboldal 2023-ban?

SVG? JPG? Esetleg PNG? Amennyiben még mindig ez a legnagyobb kérdés számunkra, akkor segítünk: SVG a megoldás – már ahol az lehetséges!

Az SVG, vagyis a skálázható vektorgrafika azért jó, mivel könnyedén és kényelmesen átméretezhető úgy, hogy közben nem romlik a kép minősége. Egy SVG fájl általában kicsi, ám összetett grafikákat rejt magában. Logókhoz, infografikához vagy illusztrációkhoz tökéletes választás lesz.

Amennyiben pedig nincs lehetőségünk SVG-t használni. Akkor érdemes JPG-t választani abban az esetben, ha nem szükséges, hogy a kép háttere átlátszó legyen. Ebben az esetben a JPG sokkal kevesebb helyet foglal, mint egy PNG, így gyorsabb weboldal-betöltést eredményez. Ha pedig teljes mértékben profin szeretnéd a képeket feltölteni, akkor a webre optimalizált fájlformátumot is használhatod, azaz a WEBP-t. (Részünkről ajánlott!)

A weboldal sebessége és a felhasználók élménye

A weboldal 2023-ban már egy olyan oldal, ami jó szájízt hagy az olvasókban. Emiatt kiemelten fontos, hogy ne legyenek benne olyan elemek, amelyek drasztikusan lassítják a betöltési sebességet, hiszen az rossz felhasználói élményekhez vezet.

Gondoljunk csak bele: mi sem szeretjük, ha egy-egy weboldal hosszas másodperceken át tölt be.

Egy weboldal 2023-ban figyeljen a SEO-ra

Mindegy, hogy milyen weboldalt készítünk, egy profi üzleti oldaltól kezdve egy hobbi blogon át, ugyanúgy fontos a keresőoptimalizálás. Eleinte sokat kell vele foglalkozni, azonban ez később kifizetődik, hiszen így generálhatunk jobb eléréseket. S ne feledjük, a Google számos dologban a segítségünkre lesz, ilyen például a hirdetések, azon belül is akár a Performance Max kampányuk.

Egy új weboldalon gondolkodsz? Esetleg a meglévőt szeretnéd átgondolni, gyorsabbá és hatékonyabbá tenni? Vedd fel velünk a kapcsolatot a hello@sclmedia.hu email címen, vagy lépj velünk kapcsolatba az erre dedikált aloldalunkon keresztül. Bízd profikra online megjelenésed 2023-ban is!

Karácsony Péter

Karácsony Péter

Társalapító I Online Marketing Manager

Maradj mindig naprakész!

Irtakozz fel hírlevelünkre

Ezek is érdekelhetnek téged

Dolgozzunk együtt
a sikeredért!

Tartalmaink, szolgáltatásaink az online marketing területén felkeltették az érdeklődésed?
Vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk, hogy közösen érhessünk el sikereket!